Gradačac Politika Vijesti

GRADAČAC | I pored upozorenja iz CIK-a, OIK obavještava javnost o ponovnom “BROJANJU VREĆA”

 

Tek nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje i to isključivo pod uslovima i na način propisan tim članom.


Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je  preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje – saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Kako saznajemo, i pored odluke CIK-a da je još uvijek rano za ponovno brojanje glasova iz općinske izborne komisije (OIK) u Gradačacu su danas izdali obavještenje o ponovnom brojanju, kako je navedeno VREĆA za biračka mjesta, u potpisu OIK-a općine Gradačac Hajrudin Hasanbašić.


OIK Gradačac – Obajvještenje o ponovnom brojanju vreća

U saopćenju za javnost CIK BiH navodi da će, u skladu sa članom 5.29 Izbornog zakona BiH, u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Općih izbora održanih u BiH 7. oktobra 2018. godine.

Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezultati glasanja iz inostranstva, putem mobilnog tima i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.


Klikom na "Sviđa mi se"  podržite naš rad!

© Tekst možete prenositi samo uz navođenje IMENA IZVORA i objavom linka prema izvornom članku.


Podjeli prilog

FACEBOOK

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services